FOTO BROD

Gledam druge gradove, svaki veći ima svoj Foto klub. Tamo se ljubitelji fotografije i fotoumjetnosti okupljaju, druže, organiziraju izložbe članova… Moj Brod to nema. Postojao je prije nekoliko godina jedan takav klub, ali dok sam se ja ozbiljnije i kvalitenije počeo baviti fotografijom, dok sam nabavio DSLR, to je sve nestalo.

Za pokrenuti novi takav klub trebalo bi poznavati i okupiti ljude, naći neke prostore za druženje, aktivirati se, napraviti nekakvu internet stranicu gdje bi se aktivnost članova prezentirala prema van… Mnogo stvari za nešto što bi vjerojatno ubrzo i propalo u gradu Slavonskom Brodu.

Razmišljao sam dosta o tome i odlučio pokrenuti Facebook grupu koju sam nazvao FOTO BROD.

Za pokretanje Facebook grupe nije potreban nikakav trud, ali je potrebno odmah u početku dobro definirati cilj. Ja sam ga definirao ovako (kako piše u opisu grupe):

Pokrenuta je Facebook grupa pod nazivom FOTO BROD kojoj je cilj okupiti fotoentuzijaste s područja Slavonskog Broda koji će kroz virtualno druženje predstaviti svoje radove, razmjenjivati komentare, znanja i iskustva vezana uz fotografiju i fotoopremu.

Također, članovi grupe mogu dogovarati međusobna fotodruženja i fotoizlete, pozivati na izložbe fotografija, te promovirati svoj rad i nuditi svoje usluge. Sve vezano uz fotografiju, svatko je slobodan podijeliti u grupi, razumno. Pravila ponašanja na internetu (netiket) poštujemo svi.

Članove grupe se potiče na aktivnost i konstruktivnu kritiku radova drugih članova grupe.

Grupa nije rezervirana za fotografe isključivo. Svatko je slobodan priključiti se, a svima je u interesu učiti.

od

Odmah sam dizajnirao i logotip grupe; plavi papirnati brodić s natpisom FOTO BROD preko i objektivom fotoaparata umjesto jednog slova O:

Logo Facebook grupe FOTO BROD.

Logo Facebook grupe FOTO BROD.

od

Ono što očekujem od grupe je da raste članstvom, a od članova da aktivno i redovito komuniciraju, izmjenjuju znanja i iskustva o fotografiji i fotoopremi, da komentiraju fotografije drugih članova grupe – da učimo jedni od drugih. Očekujem također da će to u nekoj tamo budućnosti prerasti u nešto veće; možda pravu internet stranicu, pravi klub ili udrugu… Ja ću težiti tome. Ali za sad je dovoljna ova grupa koja može zadovoljiti trenutne potrebe članova.

Grupa je otvorena za sve, stoga očekujem i tebe da nam se priključiš!

od

4 misli o “FOTO BROD

Odgovori:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.